Публикация

Затварят нощните заведения на закрито, спортните мероприятия ще се провеждат без публика

Затварят нощните заведения на закрито, спортните мероприятия ще се провеждат без публика

Считано от утре, 10 юли, не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения.

Посещенията в тези обекти на открито се допускат при заетост до 50% от общия капацитет

на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки.


Това се посочва в заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, издадена днес.

Не се разрешават и групови празненства с присъствие над 30 души на открито и на закрито

(сватби, балове, кръщенета и др.).


Здравният министър разпорежда още всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито, да се провеждат без публика.


Министрите и държавните органи, съгласно функционалната си компетентност, е необходимо да предприемат незабавни контролни мерки на територията на цялата страна, като усилията да бъдат насочени към задължително прилагане и спазване на противоепидемичните мерки.


Всички прояви и събития следва да се организират при засилен предварителен и текущ контрол. Областните щабове, кметствата и областните администрации създават необходимата организация за контрол по спазване на въведените мерки на територията на страната, като могат да въвеждат и допълнителни такива при отчитане на спецификата и данните за разпространението на COVID-19 в съответните населени места, се посочва още в заповедта.


Подробности четете в прикачения файл.

 

 

Прикачени файлове

rd-01-393.pdf

Коментари