Публикация

Имаме остра нужда от медицински сестри за COVID-отделението си

Имаме остра нужда от медицински сестри за COVID-отделението си

МБАЛ "Свети Мина" има спешна нужда от поне медицински сестри, които да работят в отделението за лечение на пациенти с COVID-19. Това съобщи управителят на болницата проф. д-р Петър Петров.


"Както и при повечето здравни заведения, така и при нас проблемът с кадрите е много сериозен.  Отделението ни за лечение на болни от коронавирус изпитва недостиг на кадри. Не достигат лекари и санитари, но с този проблем се справяме. Най-тежко е положението с недостига на медицински сестри. Имаме нужда от поне пет служителки на тази длъжност. Призоваваме колегите от други болници да ни помогнат, като командироват временно при нас свои кадри. Ние сме готови да им плащаме заплата, докато работят при нас. Иначе сме напълно оборудвани с предпазни средства и техника  благодарение на усилията на общината и дарители", заяви проф. д-р Петър Петров. Той добави, че в момента в отделението за лечението  на заболели от COVID-19  има петима пациенти. Един си е тръгнал по собствено желание, като е подписал съответната декларация.


"Искам да успокоя нашите пациенти, които се страхуват да идват за лечение от други заболявания. Отделението и за заразени от коронавирус е напълно отделено от другите и няма опасност от смесването на потоците. През последните месеци при нас намаляха с около 20 % хората, които идват да се лекуват. Преди откриването на отделението за лечение на болни от коронавирус на ден идваха по 100 души, сега до 75-80 човека. Уверявам ги, че е напълно безопасно в МБАЛ "Свети Мина" и нека да заповядат", заяви проф. д-р Петър Петров. 

Коментари