Публикация

Добри практики за обучения по първа помощ на работното място

Добри практики за обучения по първа помощ на работното място

Видео рубрика на ЛОТ КОНСУЛТ „Здраве и безопасност при работа – ЕКСПЕРТИТЕ ОТГОВАРЯТ“, ЧАСТ III

 

Сряда, 15-ти юли 2020 г., 15:00ч. – 16:00ч. ZOOM

 

За съжаление на работното място се появяват внезапни наранявания или заболявания, някои от които могат да бъдат живото застрашаващи. Стандартът за първа помощ изисква обучени служители на всички работни места от различните бизнес сектори. Това е особено важно, в случаите, когато в близост до предприятието няма клиника или болница, която да поеме за лечение пострадалите служители.

 

Първа долекарска помощ са знания и умения, които прилагаме при внезапно увреждане или влошаване на здравето, най-често след инцидент, спазвайки основни алгоритми и използвайки подръчни средства с цел стабилизиране или подобрение състоянието на пострадалите лица. Оказването на първа помощ се извършва по правила и алгоритми с подръчни материали и цели да не се влоши състоянието на пострадалите до пристигане на лекарски екип.

 

Лектор:

инж. Слави Пачалов, магистър по “Трудова медицина и работоспособност”, собственик на „Пачалов“ ЕООД (линк към сайта им) – компания за обучителни програми и курсове по първа долекарска помощ.

 

  •   Кои са най-често срещаните случаи, които изискват първа долекарска помощ?
  •   Какви са материалите, които е важно да имаме на разположение за указване на ефективна първа долекарска помощ?
  •   Кои са основните стъпки, които е важно да знаем, за да сме готови да укажем правилна първа долекарска помощ на работното място?
  •   Какви са съвременните добри практики?

Очакваме вашите въпроси към инж. Слави Пачалов на office@lot-consult.com

Споделете конкретни казуси, които са се случили във вашата организация и са изправили пред предизвикателство екипите по здраве  и безопасност.

 

Дискусията с въпроси и отговори е част от мисията на ЛОТ КОНСУЛТ да бъде максимално полезна на компаниите да създадат безопасни условия на труд и грижата за здравето на служителите да е основна, но не и трудна за изпълнение задача.

 

Щастливи сме на споделим, че информационната социална инициатива по създаването на видео рубриката „Здраве и безопасност при работа – ЕКСПЕРТИТЕ ОТГОВАРЯТ“ бе отличена с второ място в категория „Иновативна идея на годината“ в 6-тото издание на конкурса Годишни награди на b2bmedia. Наградата бе връчена на д-р Мария Титопулу – зам. управител на ЛОТ-КОНСУЛТ по време на официалната церемония, която се проведе в условията на извънредните условия за безопасност на 02 юли в София. Прочетете цялата новина.

Коментари