Публикация

Забраниха свижданията в софийските болници

Забраниха свижданията в софийските болници

От днес, 10 юни, в София се забраняват посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни, съобщават от Столичната община.


Вчера кметът Йорданка Фандъкова свика заседание на Софийския оперативен щаб за ограничаване на разпространението на COVID-19. По данни на директора на Столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев в последната седмица се регистрира устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница. Към 9 юли

в София са хоспитализирани 155 души, от които 27 са в интензивни отделения

Присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие и в специализираните обслужващи звена от системата на предучилищно/училищно образование и висшите училища също се преустановяват от днес.


Забраняват се посещенията във всички дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечение на закрито. Посещенията се допускат само на открити нощни заведения при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1,5 м.


Не се разрешават групови празненства на открито и закрито с повече от 30 присъстващи.


Културните и развлекателни мероприятия, в това число театри, кина, концерти, сценични прояви, могат да се провеждат при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1,5 м. Конгресно-конферентните мероприятия, семинари и изложения също могат да се провеждат при заетост до половината от местата.


Без публика ще се провеждат всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и закрито, с тренировъчен и състезателен характер.


Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи

засилен контрол за спазването на въведените противоепидемични мерките на обществени места

Продължават проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт. Съвместни екипи на СДВР, Регионалната здравна инспекция в София и Българската агенция по безопасност на храните ще проверяват търговски обекти за осигуряване на нужната дистанция и носене на предпазни маски.

 

 

Коментари