Публикация

Последна седмица на онлайн симпозиума - гледайте видео до 19 юли!

Последна седмица на онлайн симпозиума - гледайте видео до 19 юли!

Онлайн симпозиумът „Редки заболявания на щитовидната жлеза и калциево-фосфорната обмяна” протича при голям интерес от страна на специалистите. Научната програма е гледана от 369 медици, а 253-ма са гледали поне една презентация. Общият брой гледания на видео презентациите надвишава 1870, а  коментарите към лекции и доклади са над 20. Симпозиумът стартира на 19 юни 2020 г. в CredoWeb.

 

Регистрираните участници от страната надхвърлят 50%, останалите са от София. Освен ендокринолози, участват специалисти по вътрешни болести, педиатрия, хирургия и др.

 

Впечатлението на участниците и лекторите е, че виртуалният формат е успешен и полезен, информацията е добре поднесена, достъпна за многократно гледане, с възможности за дискусия, споделя в заключителното си слово проф. Русанка Ковачева, председател на Сдружение Тиреоидея и паратиреоидея, организатор на събитието. Освен към фундаменталните лекции, интересът е висок и към представените клинични случаи, предизвикали диагностични и терапевтични затруднения.

"За нас като организатори е важно, че успяхме да събудим интерес към рядко срещани заболявания, да хвърлим светлина към нови патогенетични механизми и към проблеми, които очакват своето решение. Бих искала да благодаря на всички лектори, които направиха възможно реализирането на програмата, на всички участници, които осмислят нашите усилия, и на всички спонсори, които ни повярваха и подкрепиха", допълва проф. Ковачева.   

Коментари