Публикация

Дават ваучери за почивка на работещите на първа линия срещу коронавируса

Дават ваучери за почивка на работещите на първа линия срещу коронавируса

Ваучери на стойност 210 лв. за почивка в България ще получат работещите на първа линия в борбата срещу пандемията от COVID-19. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание.

От талоните могат да се възползват лекари, медицински и немедицински специалисти, специализанти

и други, извършващи помощни дейности в болниците, служители на регионалните здравни инспекции, на центровете за Спешна медицинска помощ и Националния център по заразни и паразитни болести, на районните здравни каси, командировани в регионалните здравни инспекции, полицаи, служители от системата на Министерството на труда и социалната политика и в Националното тол управление, които пряко са осъществявали или осъществяват дейности, свързани с лечението, предотвратяване на разпространението и/или преодоляване на последиците от COVID-19.

 

Помощта ще се предоставя за ползване на основни туристически услуги за вътрешен туризъм за не по-малко от 7 нощувки в обекти или категоризирани или регистрирани места за настаняване, като ще се изплаща авансово в 14-дневен срок преди ползването й въз основа на издадената заповед, уточняват от МС.


Средствата за талоните ще се изплащат чрез бюджетите на Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на вътрешните работи, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на отбраната.


Помощта за туристически услуги може да се ползва еднократно в срок до 30 ноември 2021 г.

Коментари