Публикация

Стресът разболява – как да се справим?

Стресът разболява – как да се справим?

Стресът – бичът на нашето съвремие, се отразява негативно не само на настроението и чувствата. Смята се, че той може да изостри всяко здравословно състояние, да увеличи риска от затлъстяване, сърдечни заболявания, рак, диабет, астма, депресия.

 

Неотдавна учените от два университета – Харвард и Тексас, пък установиха интересен факт - че хормоните на стреса влияят пряко върху морално-етичното поведение на човека. Те доказаха, че двата хормона - тестостерон и кортизол, тласкат хората към измами. Въпреки че принципно хормоните на стреса и по-специално кортизолът са заплаха за нивата на тестостерона, при младите и амбициозни мъже, отдадени на работата си, може да се стигне до високи стойности и при двата хормона.


Според авторите на проучването високите нива на хормоните намаляват страха от наказание при индивида и повишават очакванията за възнаграждение. Високият кортизол пък е свързан с хроничния стрес, което държи хората в постоянно напрежение. При измама неговото ниво се понижава и те имат чувството, че се освобождават от стреса. Това дава основание на учените да разглеждат измамата като плод на химически процеси в организма.

Не бива да разчитаме, че стресът ще отмине от само себе си

Можем да си помогнем, например чрез хранителни добавки. Има препарати, които компенсират някои липси в организма, резултат от продължителен стрес. Един от елементите, които се изчерпват бързо, е магнезият. А той има ключова роля за повишаване на нивата на серотонин – хормона на щастието.

 

Магнезий срещу стрес

 

Недостигът му ни кара да се чувстваме стресирани, но и потиснати. Води до дисбаланс на нормалното функциониране на нервната система и мускулите. Симптомите на магнезиев дефицит са хронична умора, безсъние, високо кръвно налягане, мускулни крампи.

„Амбинор“ е подходящ препарат за хората с такива оплаквания

Той представлява уникална комбинация от важни за организма съставки - аминокиселините аргинин и аспартат, магнезий, витамин В6 и биотин.

 

„Амбинор помага за:

  • понижаване на стреса;
  • преодоляване на физическата и психическата умора;
  • повишаване на жизнения тонус;
  • повишаване на концентрацията и способността за запаметяване на информация.

Коментари