Публикация

Природата обича да си играе с гените

На пръв поглед изглеждат като група усмихнати приятели, но не са просто близки познати – те са роднини. Жените на снимката са сестри, а двете момчета - братя, момичетата също са сестри.


Сара и Соня Харис са от смесена раса и раждат деца с различен цвят на кожата - всяка има по едно черно и едно бяло дете.

5-годишните близнаци на Соня  - Камерън и Кайл, имат сходни характери, но Камерън има кафява кожа и къдрава коса, докато неговият брат има бяла кожа и руса коса.

Техните по-големи братовчеди също притежават различни характеристики. Пейдж е на 7 години и има тъмен тен, а Кейла е на 5 и има сини очи, контрастиращи на млечната й кожа.

И двете майки имат партньори от бялата раса. Лекарите определят явлението като необичайно, но не и невъзможно.

Момичетата понякога питат защо имат различен цвят на кожата, но родителите им отговарят, че едната прилича на майка си, а другата на баща си.

Стив Джоунс, професор по генетиката в Лондонския университетски колеж, твърди, че децата са с различен цвят, защото при едните по-силни са били гените на майката, а при другите – на бащата. Това е изненадващо често срещан феномен. 

Коментари