Публикация

Д-р Елмира Павлова: Кожните заболявания могат да станат много опасни, ако от лечението се забави (ВИДЕО)

Д-р Елмира Павлова: Кожните заболявания могат да станат много опасни, ако от лечението се забави (ВИДЕО)

Независимо от ситуацията с коровируса хората с кожни проблеми трябва да търсят консултация или преглед при специалист, категоричен е онкодерматологът д-р Елмира Павлова. Тя е убедена, че трябва да свикнем да живеем с този вирус и да не загърбваме от страх грижата за другите си заболявания.  Според нея много по-голяма е опасността да се заразим на обществени места, отколкото чакайки за преглед при личния си лекар или при специалист. 

Д-р Павлова сподели случай със своя пациентка с меланома малигнум, за която се грижила 7 г. и била в добро състояние, но направила метастази в ингвиналните лимфни възли и от страх от коронавируса не отишла на лекар. Заболяването прогресирало и се наложила хирургична ексцизия. При своевременно търсене на помощ проблемът щял да се реши много по-безболезнено.

Не отлагайте посещението при специалист, когато имате нужда! Рискът да се разболеетe от COVID-19 e много по-малък от риска от задълбочаване на основните хронични заболявания. Не се страхувайте!  Трябва да свикнем да живеем с този вирус още 1-2 г. Вирулетността му ще отслабва, но ще съществува. Търсете компетентна лекарска помощ!

Коментари