Публикация

„Амбинор къп“ – традицията продължава в нетрадиционна ситуация

„Амбинор къп“ – традицията продължава в нетрадиционна ситуация

С поредното 16-то издание на авторитетния турнир  „Амбинор къп“ ще бъде открит състезателния сезон на открито в мъжкия  тенис.  Арена на предстоящите битки отново ще бъдат кортовете на ТК „Левски“, където между 24 и 28 юли 2020 г. сили ще премерят някои от най-изявените ни тенисисти.

За надпреварата са се записали над 60 участника или почти същия брой като в предишните издания на турнира. Това показва, че въпреки многото тренировки, спортистите вече нямат търпение да усетят състезателната атмосфера, коментират организаторите.

 

В основната схема попадат 16 състезатели, като към тях ще се присъединят още 8 души, които ще преминат през ситото на квалификациите. Достатъчно е да се споменат имената на миналогодишния победител  Пламен Милушев, както и  на Габриел Донев, Мартин Илиев,  Сашо Лазов и Хари Радков, за да сме сигурни, че ни очаква ожесточена надпревара.

Продължаваме една прекрасна традиция, макар и в нетрадиционна обстановка, породена от ситуацията с COVID-19, коментира Явор Цаков -  член на управителния съвет на Българската федерация по тенис (БФТ).

 

До последния момент осъществяването на  турнира е било под въпрос заради епидемичната обстановка около COVID-19.

 

Ние успяхме да отговорим на изискванията  на БФТ, с които да гарантираме безопасността на състезателите,  и получихме разрешение за провеждането състезанието, сподели Борислав Борисов - управител на ТК „Левски“ и директор на  турнира „Амбинор  къп“.

Точно 2 000 лева е размера на наградния фонд на „Амбинор къп“. Победителят ще получи 1000 лева и купата, 400 лева ще отидат при втория, заслужилите трето и четвърто място ще вземат по 200 лева, а класираните от пето до осмо - по 50 лева.

 „Хубавото е, че в тази пандемична обстановка – дали ще я наречем стандартна или нестандартна, федерацията ни даде разрешение и ние можем да проведем надпреварата“, заяви д-р Петър Велев  - управител на фирма „Екофарм“ и спонсор на турнира.

Той гарантира, че противоепидемичните правила ще бъдат стриктно спазвани и апелира за съобразяване с изискванията за дистанция и култура на общуване. 

 

Още интересни подробности и важна новина, свързана с Амбинор и COVID-19, вижте във видеото:

Коментари