Публикация

Проф. Костадин Ангелов ще е новият здравен министър

Проф. Костадин Ангелов ще е  новият здравен министър

Кирил Ананиев поеме финансовото министерство

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Александровска" проф. д-р Костадин Ангелов поема здравното министерство. Това стана ясно, след като премиерът Бойко Борисов обяви номинациите за рокадите в кабинета си след заседание на Коалиционния съвет.

Досегашният министър Кирил Ананиев пък поема финансовото ведомство на мястото на освободения Владислав Горанов.

Проф. Ангелов е трети мандат директор на Александровска болница

Винаги cъм pаботил в тази болница – като  cтyдент, минал cъм през цялата cтълбица и винаги cъм cи я пpедcтавял по определен начин. Сега pаботя така, че тази пpедcтава да cе cбъдне.” 

Той е завършил МУ-София, със специалност по хирургия, и завършени курсове по хирургична онкология,  хепатобилиарна и панкреатична хирургия.

Започва работа като лекар в Центъра за спешна медицинска помощ към УМБАЛ "Св. Анна". Работи като хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ "Александровска", където впоследствие е главен административен лекар, а в момента - изпълнителен директор на лечебното заведение.

 

Член е на Управителния съвет на Асоциацията на Университетските болници за активно лечение в Република България, на Академичния съвет на Медицински университет - София и секретар на Българското хирургическо дружество. От 2017 г. е съветник в Комисията по здравеопазване на Народното събрание и главен координатор на на Експертния съвет по „Хирургия”, Министерство на здравеопазването.

 

През 2012 г. е удостоен с наградата „Най-добър преподавател" на студентите медици от випуск 2012 г., а през 2015 г. с приз „Проф. д-р Парашкев Стоянов” за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване, Медицински факултет, МУ-София.

Автор и съавтор на множество научни публикации и учебници по хирургия.

Проф. Ангелов се открои като един от най-активните медици лидери по време на извънредното положение,

свързано с пандемията от коронавируса. Член е на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19. Александровска болница е едно от четирите лечебни заведения, определени за работа на първа линия в битката със смъртоносния COVID-19.

 

Преди време нашумя с лекарските си изяви на Карибите, където участва в едно от изданията на реалити шоуто "Сървайвър".

 

Предстои номинацията му за здравен министър да бъде гласувана в Народното събрание.

Коментари

Анонимен
26 юли 2020 14:05

Поредният послушко  , известен с чувалите за трупове, което  се оказа  всяване на  паника и за тази добре свършена работа го слагат да довърши мисията на неадекватния Ананиев - да доразбие здравеопазването !

АНЕТА ДИМОВА
23 юли 2020 23:26

да видим какви ще ги скопоса, то по медиите е лесно, но лекарствата и лечението са все още скъпи 

Анонимен
23 юли 2020 14:46

Явно назначението е било замислено от известно време, защото по време на пандемията и в близките седмици проф. Ангелов имаше необичайно засилено медийно присъствие по медиите, особено от неопозицинните. Честито!