Публикация

На 77-годишна възраст ни напусна д-р Антон Въжаров

На 77-годишна възраст ни напусна д-р Антон Въжаров

Българският лекарски съюз с болка и прискърбие посрещна новината за смъртта на нашия колега - д-р Антон Въжаров. Съсловната организация изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на д-р Въжаров.


Д-р Въжаров е роден на 17 декември 1942 г. в Македония. Трудовият му път започва през 1969 г. като лекар в „Детско отделение“ - гр. Русе. В периода 1970 - 1974 г. работи като селски лекар в с. Горно Абланово, след което е анестезиолог в МБАЛ-Русе. От 1991 г. е завеждащ интензивно-реанимационно отделение в Акушеро-гинекологичния комплекс до пенсионна възраст.

През 1990 г. д-р Антон Въжаров е учредител и доайен на Русенската лекарска колегия

Девет години е бил в ръководните органи на БЛС като зам. -председател на БЛС - два мандата заместник-председател на ЦКПЕ към БЛС. Бил е член на Висшия медицински съвет от квотата на лекарския съюз. Два мандата е бил председател на УС на РК на БЛС-Русе и един мандат председател на комисията по професионална етика.

 

От 1990 г. до днес д-р Въжаров стоически, без страх и много емоционално е отстоявал интересите на лекарското съсловие, с ясното убеждение, че са интереси на цялото общество! Участвал е в много работни срещи, разговори, дискусии с Министерството на здравеопазването, с НЗОК, с научни и обществени организации.


Д-р Въжаров винаги се е ръководил от морално-етичните норми в лекарската професия и присърце е

работил за обединяване на лекарското съсловие и утвърждаване авторитета на съсловната организация

На 19.10.2018 г. д-р Антон Въжаров е отличен с награда „Лекар на годината 2018“, в категорията „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“.


Дълбок поклон пред неговата всеотдайност и смелост!
Светъл му път!


УС на БЛС

 

Опелото ще се състои на 27.07.2020 г. от 13:00 часа в храм „Свети Николай“ - гр. Русе

Коментари