Публикация

Мултивитамини срещу стреса

Автомобилът, компютърът, бързите сандвичи, напрежението, чашката вечер за разтоварване и „спасителната” цигара са масово ежедневие. Както са масови инцидентните опити за рязка промяна - чрез любителски диети. С единствен резултат лишаване на организма от ключови за обмяната на веществата хранителни съставки.


Обратно на правилата живеят и хората в активна възраст, и възрастните, все по-често и децата. Системното отклоняване от нормите води до куп дисбаланси. Включително в съдържанието на витамините и минералите в организма, възприемани масово като пренебрежима дреболия, но в действителност - с незаменима роля в немалко физиологични процеси на редица биохимични нива.

Липсата и на най-малкия фрагмент от витаминната мозайка води до различни по степен разстройства на метаболизма със съответни клинични изяви. Противодействието налага в едни случаи просто профилактика, в други - директно лечение със заместителна терапия.

Пазарът на мултивитамини става все по-шарен и верният ход изисква прецизно съобразяване с всеки конкретен случай, възраст, пол, сезон, начин на живот. При верен избор и подбор става необоримо, че добрият букет витамини може гарантирано да ни върне, образно
казано, в релсите. Може да подсили имунната система, да играе предпазна роля от тежки простудни заболявания и грип и да има профилактичен ефект за редица хронични заболявания, особено за свързаните със сърдечно-съдовата система.

Коментари