Публикация

Д-р Ст. Константинов: Важни са действията, а не писането на стратегии

Чувствам се успокоен, преживях и протест и се надявам от следващата седмица по-интензивно да се занимавам с работата в министерството.


Това каза новият министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов минути след като с гласовете на мнозинството в Народното събрание беше отхвърлен първият вот на недоверие към кабинета „Борисов”. Той беше заради „провала в политиката по здравеопазването” и беше внесен от левицата и ДПС.

По думите на д-р Константинов, цитиран от Дарик, оттук нататък всичко е въпрос на много работа.

„Надявам се от следващата седмица по-интензивно да се занимавам с работата, заради която съм в министерството”, каза още той.

Попитан кога ще представи концепцията си за развитието на здравеопазването, д-р Константинов поясни: „Преди време имаше един мит, че трябва да има задължително стратегия, която трябва да се напише, това решава нещата. Писаха се стратегии - нищо не стана. Важни са конкретните действия, които отивам да върша”.

По рано през деня пред „Нова телевизия” новият министър заяви, че здравеопазването в модела, по който се развива, не отговаря на финансовите възможности на страната.

„Реформата не върви толкова бързо, както трябва, и дори по някой път не върви в точните посоки”, посочи той.

„Едно от нещата, които ме притесняват, е хората да нямат големи очаквания, че аз ще дойда, след три месеца ще променим 2-3 закона и към юни следващата година здравеопазването ще е прекрасно”, каза още д-р Константинов.

Коментари