Публикация

Габриел Донев е големият победител в „Амбинор къп“ 2020 (Видео и галерия)

Габриел Донев е големият победител в  „Амбинор къп“  2020 (Видео и галерия)

Габриел Донев от НСА грабна купата от 16-тото издание на традиционния  турнир по тенис „Амбинор Къп“. В оспорван финал той надделя с два на един сета над Диан Недев от Виа ТС.

Повече от два часа продължи битката под жаркото слънце на кортовете на ТК „Левски“. Мачът беше изпъстрен с красиви отигравания, обрати и с голямо желание за победа и от двамата състезатели. 

 

Двубоят започна отлично за сочения за фаворит Донев, който бързо поведе с 5:2 гейма. Очакванията, че той ще вземе лесно първата част обаче не се потвърдиха. Недев успя да сътвори пълен обрат и да спечели сета с 5:7 гейма.

 

Втората част бе за Донев, който дръпна с 3:0 гейма, като до края не допусна изненади и спечели с 6:3 гейма.

В решаващия трети сет опитът си каза думата. Донев реализира ранен пробив,  затвори мача с 6:4 гейма и по този начин триумфира с купата. За състезателя на НСА това бе втори трофей от „Амбинор къп“, след като през 2017 г. също спечели турнира.  

За първото си място шампионът ще вземе точки за Националната ранглиста, както 1000 лв., осигурени от спонсора на турнира - фирма "Екофарм". Останалият на почетното второ място Диан Недев получи „малката купа“ и 400 лева.

 

Финалистите в надпреварата бяха поздравени и наградени от д-р Петър Велев, управител на Екофарм ЕООД, инициатор и спонсор на състезанието.

Коментари