Публикация

Втори модул от курса „Компютърна томография“ в Болница Токуда през октомври

Втори модул от курса „Компютърна томография“ в Болница Токуда през октомври

Втори модул „Видове експонационни параметри на сканиране и тяхното влияние върху качеството на образа и лъчевото натоварване“ от Тематичен курс „Компютърна томография“ ще се проведе в Аулата на Болница Токуда на 9 октомври от 13:00 часа.


Модулът е предназначен за рентгенолози, рентгенови лаборанти, медицински физици, студенти по медицина, специализанти и студенти.


В рамките на четири последователни модула

курсът ще обясни основните принципи на получаване на образа при КТ изследванията, техническите параметри

имащи отношение към качеството на образа, и логиката при изграждане на протоколите при отделните групи пациенти. Организирана така, програмата позволява участие в избрани модули или във всички модули последователно.

Целта на втория модул е да представи основните физични параметри на сканиране

тяхното влияние върху качеството на получения КТ образ и лъчевото натоварване на пациентите; обяснение на разликата в номенклатурата на техническите параметри - анодно напрежение, аноден ток, стъпка на сканиране, скорост на движение на масата, дебелина на среза, детекторна конфигурация, време на ротация и показател на шума; принципи и параметри на двойноенергийната компютърна томография.


Първият модул на тематичен курс „Компютърна томография“, който се проведе в началото март в Болница Токуда, предизвика голям интерес сред рентгенолози, рентгенови лаборанти, медицински физици, студенти, специализанти и др. Събитието беше посветено на физичните принципи на рентгеновото компютър-томографско изследване и привлече 165 рентгенолози, рентгенови лаборанти, медицински физици, специализанти, студенти и други специалисти с интереси и опит в областта.

Регистрационната такса за втори модул е в размер на 20 лв.

и може да я заплатите на този линк!


След закупуването на билет, попълнете кода за плащане в регистрационната форма (ще я намерите на този линк) и задължително я изпратете на e-mail: ct_course@abv.bg, за да потвърдите участието си.


Желаещите да получат акредитационни точки от БАПЗГ е необходимо да заплатят 6 лв. на място.


* Можете да изтеглите регистрационната форма и да я попълните предварително. Линк за сваляне

 

Програмата може да видите в прикачения файл

Прикачени файлове

programme_module2_ct_09.10_bg(1converted.pdf

Коментари