Публикация

Туристи от Украйна и Йордания могат да влизат у нас без PCR тест

Туристи от Украйна и Йордания могат да влизат у нас без PCR тест

От днес, 31 юли, туристи от Украйна и Йордания могат да влизат у нас без PCR тест. В България срещу отрицателен PCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа, могат да влизат гражданите на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Израел и Кувейт. На българските гранични власти трябва да бъде представен документ, показващ отрицателен резултат, който да съдържа имената на лицето, съгласно документа за самоличност, с който пътува, данни за лабораторията, извършила изследването, дата, на която е направен PCR тестът, изписани на латиница метод (PCR) и отрицателен резултат (Negative).


Това се посочва в нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

PCR тест не се изисква за хора, пристигащи у нас от държави-членки на ЕС, Обединено кралство Великобритания

и Северна Ирландия, страни по Шенгенското споразумение, както и от Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Източна република Уругвай. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.


Подробности четете в прикачения файл.

Прикачени файлове

zapoved_rd-01-443_dZsaEGr.pdf

Коментари

тези хора ползуват самолетен транспорт- в самолета са разделени не по класа а с тест и без тест така ли да го разбирам - нещо никак не ми се връзва....

Анонимен
2 авг 2020 09:22

И ще продължаваме да отчитане все по-голям брой заразени! Важното е да не секва печалбата на някои, а че обществото плаща цената, на кой му пука?!