Публикация

Защо любителите на чашката трябва да приемат ресвератрол

Защо любителите на чашката трябва да приемат ресвератрол

Че алкохолът е вреден за здравето, знаем всички. Той състарява, разболява и нанася щети върху целия организъм. Жертви на прекомерната употреба на алкохол могат да бъдат както черният дроб, така и мозъкът, стомахът, сърдечносъдовата и ендокринната система. Знае се също, че употребата на спиртни напитки значително увеличава риска от някои видове онкологични заболявания като рак на главата и шията. В тази връзка учени от университета в Колорадо са направили интересно откритие, свързано с един от най-мощните антиоксиданти – ресвератрол. Оказало се, че

ресвератролът пази любителите на чашката от рак и намалява риска от онкологични заболявания

- съобщава Zee News.

 

По принцип колкото по-голямо количество алкохол приема един човек, толкова по-сериозни са щетите, които спиртът нанася върху неговите ДНК и това често води до тумори. Ресвератролът със своята невероятна антиоксидантна сила се цели и унищожава именно най-рисковите клетки. С това той намалява значително вероятността от развитие на ракови процеси, свързани с употребата на алкохол.

Ресвератролът има още куп полезни свойства

като ключовата му роля е да потиска възпалението, да убива бактериите, вирусите и гъбичките, да поправя повредено ДНК и не на последно място да подпомага лечението на онкологични заболявания. Учените продължават експериментите с ресвератрол, като се надяват той да стане част от профилактиката срещу рак на дебелото черво, черния дроб и други тумори.

 

Ще намерите този мощен антиоксидант в семките на гроздето, но количеството в тях е прекалено малко, за да окаже положително влияние върху човешкия организъм. Затова най-удачно е да се приема под формата на хранителна добавка. В аптеките се продава американски Ресвератрол под търговското име Ресвирол, под формата на капсули.

 

Коментари

При колко приет алкохол се смята че той е вреден ?