Публикация

Изберете грим според зодията

Гримът винаги е бил едно от основните оръжия на жените в борбата за постигане на съвършен външен вид. Освен това научно доказано е, че цветовете оказват положително влияние върху цялостното ни емоционално и физическо състояние.


Така например се знае, че всички оттенъци на червеното стимулират имунната система и поддържат активността на мозъка.

Редица психолози поддържат тезата как много често жените несъзнателно избират цветове на грима си, с които да компенсират лисващото в живота им. Ако мъжете не ви обръщат внимание – заложете на червило със сочен оттенък. Искате да избягате от проблемите в службата? Купете си ефирни бели и сини сенки за очи.

Друг начин да изберете подходящия грим е да се придържате към характеристиките на вашата зодия.

Овен
Повелителят на Овните – Марс, е планетата на агресията. Идеалният грим за представителките на тази зодия е основа за лицето, спирала за миглите и червило с яркочервен цвят на устните. Това е вариант, когато искате да покажете своята енергия, сила и страст. Комбинацията обаче не е много удачна за офиса или по време на работни срещи. Друга опция са пастелните сенки и светлите, с естествен цвят, червила. Този избор на грим демонстрира увереност, спокойствие и владеене на положението.   

Телец
Управляващата планета на зодия Телец е Венера. При това положение не се учудвайте, че родените под този земен знак са луди на тема красота и външен вид. Те харесват ефектните и скъпи неща, а луксът и богатството играят важна роля в живота им. Телците не обичат да изглеждат вулгарно, избягват ярките цветове и се опитват да постигат един естествен вид. Подходящи за тях са опушените нюанси, сивото, сребърното, нежнорозовото, бялото и бежовото.

Близнаци
Това е един от най-чувствените и дуалистични знаци на зодиака. За Близнаците винаги е много трудно да направят своя избор, когато става дума за козметика. Те винаги с готовност се вслушват в съвети и препоръки, което ги прави лесна жертва за изкусните търговци. Като цяло представителите на тази зодия си падат по студените тонове. От топлите предпочитат зеленото. Колкото и странно да звучи, Близнаците не харесват леката козметика. Обичат матовите текстури и уважават контрастните комбинации при грима.

Рак
Раците наистина обожават новостите. Веднага щом на пазара се появи някакъв нов продукт, те бързат да съберат информация и да преценят дали е подходящ за тях. Родените под този знак се гримират с голямо удоволствие. Благоговеят пред блещукащите цветове, които придават на очите им блясък като на черупката на морска мида.

Лъв
Когато жена от зодия Лъв влезе в козметичен магазин, тя няма как да остане незабелязана от останалите. Тя купува всичко, което е ново, скъпо и съобразено с актуалните модни тенденции. Лъвовете обичат да робуват на марки и са големи фенове на гримовете със златисти оттенъци.

Дева

Девата е най-чувствителният и уязвим знак в зодиака. Представителките на тази зодия имат вроден усет към пропорциите и стила, затова винаги много точно подбират най-удачните за себе си неща. Девите са практични. Не биха купили скъпа козметика, ако имат алтернативен качествен, но по-достъпен вариант. Цветовете на природата подчертават тяхната красота, затова е препоръчително да използват нюансите на тюркоазеното, смарагдовото, светлосиньото и меко кафявото.

Везни

Планетата на Везните е Венера, но върху тях тя има по-различно влияние, отколкото върху Телците. Родените под този залагат не на лукса, а на скандалното поведение. Жените Везни могат да бъдат разпознати по своя авангарден, екстравагантен, често предизвикателен външен вид. Те обичат цветови комбинации, които представителите на останалите зодии не биха посмели да използват, като например синьо-зелено и жълто. Въпреки това Везните не изглеждат смешно. Цената и качеството на козметиката нямат никакво значение за тях. Важното е да им пасват и да им помагат да се противопоставят на скучните общоприети норми.

Скорпион
Това е знак, който с течение на годините започва да изглежда все по-добре и по-добре. Скорпионите винаги са наясно с това какво искат, имат изтънчен вкус и много привлекателен външен вид. Подходящи за тях са червилата с наситените, тъмни цветове. Сенките трябва да са светли и забележими. Перфектно подчертаните скули пък са финалният акцент, от който се нуждаят представителките на тази зодия.

Стрелец
Стрелците не признават ограничения, те са пристрастени към всичко, което е ново и непознато. Обикновено родените под този знак са заможни и често преследват неща, които всъщност не искат. Добър вариант за тях са нежните, искрящи сенки. Всичко, което е в златната и розовата гама, зарежда Стрелците с допълнителна енергия.

Козирог
Представителите на този земен знак постигат всичко, което си поставят за цел, а най-отличителните им качества са постоянството и упоритостта. Всички нови гримове и козметика са изключително интересни за Козирозите, но само дотук. Те могат да прекарат часове в изучаването на предлаганите продукти, но да не купят нищо. Жената Козирог е много прецизна при избора на козметика и предпочита незабележимия макиаж, решен в бежово-кафявата гама.

Водолей
Този знак често е подвластен на емоциите, а всекидневието му е изпълнено с планове, срещи, служебни ангажименти, важни събития. При цялата тази лудница наистина е трудно да обръщаш достатъчно внимание на иновациите в козметиката, както и на актуалните модни тенденции. Водолеите обаче не се нуждаят от такава информация. Някак си те винаги успяват да си купят точно това, което ще ги накара да изглеждат стилни и привлекателни. По правило представителите на тази зодия залагат на висококачествени козметични продукти на вече доказали се на пазара марки. Всички пастелни цветове отиват на Водолеите, а що се отнася до устните – по-добрият избор за тях са гланцовете и балсамите, а не червилата.

Риби
Изненадващи, спонтанни, тайнствени – това са Рибите. Ако пред вас се изпречи зашеметяващо красива жена, може да се обзаложите, че тя е родена именно под този воден и чувствен знак. Въпреки това енергията на Рибите е слаба, затова те лесно се уморяват и често им липсва желанието да правят каквото и да било. Те предпочитат гримовете в студен тон. Опушеното синьо, виолетовото и розовото ще подсилят тяхната енергия. 

Коментари