Публикация

Сменят директора на МБАЛ-Добрич

Сменят директора на МБАЛ-Добрич

Ще бъде свикано общо събрание на акционерите, което да избере нов управител на многопрофилната болница в Добрич и съответно да извърши промени в съвета на директорите.

Това се налага заради неудовлетворителната организация на работата на лечебното заведение

- заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на пресконференция в областния град.

 

През този период действащото ръководство на болницата трябва да изпълни предписанията, дадени им от регионалната здравна инспекция. През следващите два дни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще бъде в Добрич и Варна, където ще координира работата на здравните власти. Доц. Кунчев подчерта, че ситуацията в Добрич не е драматична, но е неприятна и изисква предприемането на спешни организационни мероприятия в лечебното заведение и спазването на противоепидемичните мерки от всички граждани.

През май имаше 0 случаи, през юни - 7, през август - 580. Това е притеснителен ръст, отчете главният държавен здравен инспектор .


„Смея да твърдя, че знам как се организира и контролира работата на лечебно заведение. Искането ми за смяна в борда на болницата е продиктувано от това, което видях при посещението си в лечебното заведение –

допускани са цивилни хора без предпазни средства, персоналът и пациентите са изложени на ненужен риск

заради смесване на потоците в болницата. Въпрос на мениджмънт и воля е ограничаването на COVID-19 в Добрич и областта и назначаването на медицински специалисти, които да се грижат за болните с коронавирусна инфекция“, заяви здравният министър пред медиите.

Бъдете сигурни, че ще направя всичко възможно в най-скоро време да видите резултата от взетите днес решения за болницата в Добрич, беше категоричен проф. Ангелов.

По-рано днес министър Ангелов посети многопрофилната болница в града, където разговаря с изпълнителния директор д-р Байчев и с медиците, които се грижат за пациентите с COVID-19, настанени в инфекциозното и вътрешното отделение на лечебното заведение.


„Надявам се бързо да намерите решение. Вярвам Ви и знам, че с опита си и решителността, която демонстрирате, в болницата в Добрич скоро ще бъде създадена организация за максимално качествено обслужване на болните с COVID-19 и за наблюдението им от инфекционист“, каза д-р Ивелина Вълчева, гастроентеролог, дежурна в инфекциозното отделение на лечебното заведение днес.


В рамките на посещението си здравният министър проведе срещи с кмета на Добрич Йордан Йорданов, зам.-областния управител Красимир Николов, директорите на РЗИ и РЗОК и председателя на районната колегия на БЛС в града.

 

 

Коментари