Публикация

Медици от Спешния център в Пазарджик са заразени с COVID-19. Здравният министър проверява случая

Медици от Спешния център в Пазарджик са заразени с COVID-19. Здравният министър проверява случая

Шестима медицински служители от Центъра за спешна помощ в Пазарджик са с положителни проби за коронавирус. Заразени са лекар, три медицински сестри и двама шофьори на линейки.

Само един от инфектираните е с изявени симптоми. В момента тестват целия сектор

Дейността на звеното, обаче, няма да бъде блокирана, заяви директорът на спешния център д-р Борис Манев, цитиран от БНР.

По никакъв начин не блокираме работата от уважение към колегите и от другите филиали, и от нашите, които прекратиха отпуските. Просто съм изготвил план и така се справяме, няма как да спрем работа. Дано тези проби, които вчера дадохме, 30, в референтната лаборатория в София, днес още 18, дано да нямаме. Трудно лятно време, но спираме отпуски, естествено има страхове, има колебания, посочи д-р Манев.

Във връзка с епидемичната обстановка в областта министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще посети днес Пазарджик.


Там той ще се срещне с областния управител Стефан Мирев, зам.-директора на регионалната здравна инспекция д-р Хюля Шериф, с директора на областната болница в града д-р Красимир Темнилов, представители на местната власт и медицински служители от центъра за спешна помощ и многопрофилната болница.

Коментари