Публикация

И известните страдат от интернет зависимост

Актрисата Линдзи Лохан, която напоследък е по-известна с пороците си, отколкото с филмовата си кариера, отново украси страниците на медиите.


Г-ца Лохан, която в момента е настанена в рехабилитационен център заради своите вредни навици (алкохол, наркотици и т.н.), ще трябва да се лекува и от зависимостта си към пращането на имейли и съобщения в социалната мрежа Туитър.

Специалистите са преценили, че Линдзи има проблем с микро блогът. Невролози и психотерапевти твърдят, че социалните мрежи могат да имат негативен ефект върху мозъка. Те са убедени, че сайтове като Фейсбук и Туитър отдалечават хората от реалността.

Подобни сайтове задоволяват нуждата на хората да принадлежат към дадена група, както и да получават незабавен отговор или реакция от някой, който може да е далеч или дори непознат, но е на разположение 24 часа в денонощието.

Тези интерактивни взаимоотношения обаче са много далеч от стресът от общуването лице в лице. Това може да навреди на способностите за осъществяването на личен контакт, допълват учените. 

Коментари