Публикация

Комплексни процедури за зъби и лице ще се прилагат у нас

За оформянето на красива усмивка, наред с корекциите на зъбите, често се налага и естетична намеса, засягаща меките тъкани на лицето. Вече и български стоматолози ще поставят ботокс и филъри, което ще даде възможност да се постигне оптимален краен резултат.


Това съобщи д-р Бранимир Кирилов, управител на Центъра по имплантология и естетична стоматология „Медикъл дент”, където за първи път у нас се въвежда такава практика.

Консултант на екипа е д-р Енцио Коста, професор към Факултета по ортодонтия на университета в Каляри и Департамента по специализирана медицинска хирургия на  университета в Падуа. Той е основател и вицепрезидент на Италианското общество по периорална и орална интеграционна естетика и наука.

На 8 и 9 октомври д-р Коста демонстрира поставяне на ботокс и филъри в „Медикъл дент” в София. Освен с естетична цел, ботулиновият токсин се поставя и с терапевтична цел при някои заболявания.

Ревитализиращата терапия за лице, която вече е част от пакета услуги на центъра, включва процедури с ботокс и филъри, както и пилинг.

В България подобни интервенции често се извършват извън лекарски контрол, което крие рискове за пациентите. По неофициални данни през 2009 г. у нас са извършени около 10 000 манипулации с ботокс, като официално в страната е внесен материал за 140 пациенти.

Коментари