Публикация

Динко Динев и Денислава Глушкова са шампионите от тенис турнира „Амбинор къп“ за юноши и девойки

Динко Динев и Денислава Глушкова са шампионите от тенис турнира „Амбинор къп“ за юноши и девойки

Динко Динев  от ТК "Авеню", Бургас и Денислава Глушкова от ТК "Дема", София спечелиха  титлите от  Държавното лично първенство по тенис на открито за юноши и девойки до 18 г. "Амбинор  къп". Финалните битки от надпреварата се проведоха на кортовете на тенис клуб "Левски" в Борисовата градина.

Динев, който започна участието си в надпреварата от квалификациите, достигна до последния мач след седем поредни победи. Там той срещна Янаки Милев от ТК "Локо 98“, Пловдив. След повече от 3 часа битка, драматични обрати и един спасен мачбол, Динев се наложи с 2:1 сета (6-7, 7-6 и 6-4) и грабна титлата.

Финалът при девойките изправи една срещу друга Денислава Глушкова ТК "Дема", София и Елена Кралева от ТК "Авеню", Бургас. В него Глушкова се наложи с 2:0 сета (6-3, 6-2) и по този начин защити титлата си от миналата година.

 

Титлата при двойките за юноши бе спечелена от Васил Димитров от ТК "НСА“, Софи я и Веселин Киселков  от ТК "Авеню", Бургас. Те се наложиха над Максим Хорозов от ТК "Джуниър Про“, Пловдив и Пьотр Нестеров от ТК "Черно Море Елит“, Варна.

При двойките за девойки с титлата триумфираха състезателките на  ТК "Авеню", Бургас Елена Краева и Стела Пеева. В последния двубой те надделяха с 2:0 сета над Елена Тренчева от ТК "Про спорт“, София и Лилия Димова от ТК "Хасково - 2015“, Хасково.

 

Шампионите от Държавното лично първенство по тенис на открито за юноши и девойки до 18 г. "Амбинор  къп“ бяха наградени от Христина Касапова – представител на основния спонсор фирма "Екофарм“, и от члена на УС на БФТ Юлиян Михов.

Коментари