Публикация

Полезно за родителите: „ЛИНА” предлага пълен и съкратен пакет с изследвания за детска градина и ясла

Полезно за родителите: „ЛИНА” предлага пълен и съкратен пакет с изследвания за детска градина и ясла

Медицинска лаборатория „ЛИНА” предлага изследванията, необходими за постъпване в детска градина или ясла, на преференциални цени в периода 24-ти август – 30-ти септември 2020 г.

 

Родителите могат да избират между пълен и съкратен пакет, като резултатите са готови до 3 работни дни.

 

Изследванията от пълния пакет трябва да бъдат направени до 7 дни преди тръгване  на детска градина или ясла, а изследванията от съкратения пакет до 15 дни преди тръгване на детска градина или ясла.

 

По време на кампанията пълният пакет с изследвания е на намалена цена от 26 лв. на 19 лв. Той включва:  кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите (кръвна утайка), урина – общо химично изследване и седимент, еднократно микробиологично  изследване на фецес за салмонела и шигела, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

 

Съкратеният пакет е намален от 16 лв. на 12 лв. и включва: еднократно микробиологично изследване на фецес, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

 

Родителите, които са взели  талон – направление от личния си лекар за извършване на изследванията, заплащат единствено стандартната такса за обработка.

При постъпване в детско заведение за първи път се изисква също тест за сифилис (Васерман) на един от родителите. По време на кампанията, цената на теста е намалена от 6 лв. на 4 лв. Таксата за манипулация е 2 лв.

 

Комплект с необходимите контейнерчета и стъкла може да бъде взет от самостоятелните лаборатории  на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна, Ямбол и Сливен. При подаване на пробите за изследванията се заплаща 2 лв. такса транспортна среда. 

 

Коментари