Публикация

Лаборатория „ЛИНА” получи награда за цялостен принос в здравеопазването за генетичните изследвания за COVID-19

Лаборатория „ЛИНА” получи награда за цялостен принос в здравеопазването за генетичните изследвания за COVID-19

Шестото издание на престижния Черноморски конкурс Black Sea Lifestyle Awards 2020 отличи най-успешните компании по морето. Стилната церемония се проведе в петък в амфитеатъра в Св. Влас и събра на едно място представители на различни браншове.

 

 В категория „Здраве” за цялостен принос бе отличена медицинска лаборатория „ЛИНА”.

 

 „Пандемията от коронавирус показа професионалистите, които успяха да овладеят това здравно предизвикателство. Тук е моментът да поздравим управителите на „ЛИНА” д-р Васил Костадинов и Татяна Костадинова, които както в последните 21 години, така и сега успяха да предложат на пациентите изследвания от високо ниво”, каза водещата Патриция Кирилова.

 

 От името на целия екип, извършващ генетичните изследвания за COVID-19, призът приеха микробиологът доц. д-р Сашка Михайлова, дм и биологът Виктория Пенева. Статуетката бе връчена от Таня Иванова от здравния сайт medicaltime.bg, който е медиен партньор на събитието.

 

 „Благодаря на нашите управители, които поеха ангажимента да разгърнем целия спектър от изследвания за новия коронавирус. Също така за възможността да правим много профилактични кампании, които са насочени към всички области на здравеопазването. Бих искала да призова всички да измерват своето здраве, „ЛИНА” го прави ежедневно за Вас. Бъдете здрави!”, каза доц. Михайлова.

 

 „ЛИНА” е единствената лаборатория на територията на областите Бургас, Ямбол и Сливен, която е одобрена от Министерството на здравепазването за доказване на новия коронавирус и чиито резултати няма нужда да бъдат потвърждавани в Националната референтна лаборатория. Увеличеният капацитет на лабораторията дава възможност тя да приема проби и от други области.

 

 Изследванията за COVID-19 се извършват от опитен екип: д-р Татяна Николова – вирусолог, доц. д-р Сашка Михайлова, дм – микробиолог и молекулярните биолози Красимира Чернаева и Виктория Пенева. От началото на пандемията те работят неуморно в името на пациентите.

 

снимка HiLIfe

Коментари