Публикация

Проф. Иво Петров: Дигиталната комуникация променя медицината (ВИДЕО)

Проф. Иво Петров: Дигиталната комуникация променя медицината (ВИДЕО)

Дигиталната комуникация променя света на медицината към по-добро в много отношения. Ето как вижда тези процеси проф. Иво Петров, едно от най-разпознаваемите лица на кардиохирургията у нас.

 

Неведнъж той е бил активен участник в различни проекти на Кредоуеб - виртуални събития, обучения, видео материали за нови постижения в областта на медицината.

Коментари

Уважаеми професор Петров! Извинете,ама остана ли сфера в медицината,в която Вие да не сте корифей! За инвазивната кардиология  ясно,но вие минахте през ковид-епидемиологията със съответното авангардно лечение,сега сте в сферата на он-лайн лечението.Очакваме ви скоро и други специалности! Дерзайте! 

Не само проф.Петров е кардиологът,говорещ за Ковид 19.Ако Ви направи впечатление в световен мащаб първо и най-много говориха по проблема кардиолози.И аз се чудих в началото къде са вирусолозите ,имунолозите,инфекционистите,дори пулмолозите,но може би, защото много бързо се установи ,че именно след белодробните,СС усложнения са най-опасните и ,че АС 2 рецепторите,които са "замесени" в механизма на навлизане на вируса в клетката ,може би са определящи за тежестта на протичане на заболяването и не се знаеше каква е ролята на АСЕ инхибиторите.Накратко кардиолозите много рано започнаха да търсят всички материали излезли в специализираните издания в цял свят,за да лекуват адекватно пациентите си.

Covid заболяване е мултисистемно, лекуването на тези болни е предизвикателство,аз лично отдавна контактувам с колеги онлайн с различни платформи,аз лично съм за обща база данни за България,ще е в помощ за лекари и пациенти,пример имам пациентка с изгоряла къща с цялата и медицинска информация и не може нищо да каже за минали заболявания!