Публикация

БЛС очаква номинации за "Лекар на годината 2020"

БЛС очаква номинации за "Лекар на годината 2020"

И тази година БЛС ще избере „Лекар на годината 2020", на официална церемония на 19.10.2020 г. в София, на която ще бъдат връчени награди на Български лекарски съюз за принос в медицината.

 

2020 година несъмнено е белязана от Пандемията Ковид-19. Затова и ръководството на БЛС реши част от категориите, в които БЛС ще отличи заслужилите, да бъдат тясно обвързани с жeртвоготовността и приноса на лекарите, които с чест и достойнство участват в битката с коварната болест, а наградите да бъдат раздадени в по-тесен кръг.

Категориите, в които ще се номинират заслужилите признание медици са:

1.      „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;

2.      „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ ;

3.      „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България“ – (Награда за младите медицински надежди на България, взели активно участие в битката с Ковид-19)

4.      „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“- (Лекари, дали своя принос за борбата с Ковид-19)

5.      „Лекар на годината 2020“

 

Изискванията за подаване на предложения за номинации в горепосочените категории са следните:

  • посочване на категорията, за която предлагате номинация (предложение);
  • име на номинирания (предложения) кандидат;
  • кратка професионална биография на кандидата (особени заслуги в областта на медицината, международни изяви на кандидата (ако има такива), актуална снимка и т. н.).

И тази година, за трети пореден път, съсловната организация ще очаква  номинации (предложения)  не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от Дружествата по специалности, лечебните заведения от цялата страна и всички, които желаят да отличат свои колеги - лекари.

 

С най-голяма тежест при отличаването на победителите в отделните категории ще са съответно: на първо място предложенията на РЛК, следват дружествата по специалност, лечебните заведения и т.н.    

  

От предложените (номинирани) лекари УС на БЛС ще избере тези, които ще бъдат отличени.

 

За да може да оптимизираме процеса по събиране на предложения, моля да изпращате своите НОМИНАЦИИ в ПЕТТЕ основни категории на специално създаден за целта електронен адрес - lekarnagodinata2020@blsbg.com.

 

Предложения очакваме до 05.10.2020 г.

Коментари