Публикация

„Софиямед“ с онлайн Училище за родители. Лекциите започват на 16 септември!

„Софиямед“ с онлайн Училище за родители. Лекциите започват на 16 септември!

Училището за родители на болница „Софиямед“ вече ще се провежда онлайн през страницата си във фейсбук. Непроменен обаче остава ангажиментът на специалистите ни, които и в новата програма ще Ви информират за най-важните аспекти от бременността, раждането и отглеждането на новороденото и малкото дете.

Лекциите ще се провеждат по традиция всяка сряда от 15:00 часа

когато ще започне и онлайн излъчването им и ще се водят от топ специалисти от болницата в областта на акушер-гинекологията, неонатологията и педиатрията.

 

Новата програма стартира с темите на АГ специалистите от отделението в болницата, свързани с проследяването на нормалната бременност, и ще включват съвети за:

  • задължителни прегледи и изследвания през всеки триместър от бременността;
  • за храненето и спорта по време на бременността;
  • подготовката за раждането - прием, техники на дишане и релаксация по време на нормално раждане;
  • поведение в предродилна и родилна зала.

И ще премине в теми, свързани с процеса на нормалното и оперативно раждане.
В ексклузивна лекция на 8-ми октомври АГ специалистът от ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед“ д-р Георги Кръстев ще обсъди с майките така наболялата сред обществото тема в последните години за метода на раждане -

нормално раждане или Цезарово сечение

С лекциите в Училището бъдещите родилите ще могат да се упражняват дистанционно и как да сменят правилно памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират. Съвети за успешна и бърза адаптация на бебето и майката у дома след изписването от Родилния дом ще дадат екипа на Отделението по неонатология в лекцията на 21-ви октомври. И ще продължат с първите грижи у дома за бебето, имунизационния му календар, проблемите, свързани с колики и първите стъпки при преходното хранене и захранване.

Програмата през декември

ще продължи с лекциите и съветите на педиатрите от Детско отделение на лечебното заведение и темите: Най-честите здравословни проблеми през първата година, спешни състояния в детската възраст и най-необходимото за домашната аптечка на детето.

 

Партньори на Училището за родители са едни от водещите утвърдени марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, както и за бебешки принадлежности и играчки. Всички те също ще се включат след лекциите на лекарите и медицинските специалисти от болницата със своите съвети и насоки към бъдещите родители.

Коментари