Публикация

Столичната община прави денонощна детска поликлиника за 1 млн. лв.

Столичната община прави денонощна детска поликлиника за 1 млн. лв.

До края на тази седмица Столичната община ще обяви процедура за избор на изпълнител на строителните дейности на детски медицински център. По идея на кмета на София Йорданка Фандъкова общинска сграда в район „Възраждане“ ще се реконструира в общинска детска поликлиника. Целта е за родителите да има едно място, на което децата да получават квалифицирана медицинска помощ, съобщават от общината.


Столичната община е направила анализ на съществуващите лечебни заведения в София, които предлагат медицинска помощ за деца. В разработването на концепцията на новото здравно заведение е включени екип от лекари.

Детската поликлиника ще работи всеки ден 24 часа в денонощието

Тя ще разполага със специалисти в различни области на медицината, съобразно спецификата на детската възраст и заболявания - в това число детски пулмолог, УНГ специалист, офталмолог, хирург, гастроентеролог и др. Предвидено е в лечебното заведение да има лаборатория.


Клиниката ще разполага и с дневен стационар, ако е необходимо извършване на манипулации като венозни вливания, ваксини, инхалации, активно наблюдение.


Общинската детска клиника ще предлага приветлива среда, в която малките пациенти да получават компетентна и навременна медицинска помощ. Кметът покани един от най- популярните художници на улично градско изкуство Насимо да предложи визия за фасадата на сградата.

Обществената поръчка за изпълнител на строителните дейности е на стойност 1 млн. лв.

В цената влизат всички строителни дейности, както и изграждане на асансьор, за осигуряване на достъпна среда, и обзавеждане на помещенията.

 

 

Коментари