Публикация

Шуслерова терапия при бременни и деца - споделен клиничен опит

Шуслерова терапия при бременни и деца - споделен клиничен опит

Над 500 медицински специалисти - лекари, фармацевти, медицински сестри и акушерки, се включиха в дискусията за приложението на Шуслеровата терапия при деца, която се състоя онлайн в CredoWeb.

 

Участниците споделиха своя клиничен опит с различни казуси, като например:

  • гадене или повръщане при пътуване;
  • "гладен запек" при едномесечно бебе;
  • възпаление на кожата под памперса;
  • ритъмна патология при деца и др.

Обсъдиха още лечението на бременни със сенна хрема и алергичен ринит, зарастване на цикатрикс след секцио, както и намаляване на теглото с помощта на солите. Модераторът д-р Жени Стоичкова отговаряше на многобройните и конкретни въпроси.

"Вярвам, че получихте отговорите, които търсите, и ще прилагате още по-уверено в практиката си Шуслеровата терапия, допълнена от хомеопатични лекарства!", каза тя на финала.

Въпреки че приключи, дискусията остава на разположение на медицинските специалисти като ценен справочник и място, където да почерпят опит и идеи. Все още не е късно да получите достъп, макар и само за да четете натрупаните вече коментари. 

 

Ето някои интересни мнения, които публикуваме със съкращения. 

д-р Жени Стоичкова

Д-р Жени Стоичкова (снимка), педиатър – ухапване от насекоми:

Атопични пациенти и деца реагират понякога доста бурно... Подходящи Шуслерови соли: ШС №8 натриев хлорид за спадане на отока, ШС №2 калциев фосфат регулира алергичната реакция на организма, а ШС №3 железен фосфат спира локалния възпалителен процес. Външно - мехлеми с ШС №8 за спадане на отока и с ШС №3 за зачервяването.

Д-р Жени Стоичкова, педиатър – стомашно-чревни проблеми:

При стомашно-чревни проблеми при вирусна инфекция, диетична грешка, кинетози препоръчвам Шуслерови соли. За превенция – соли № 3 и №8 се приемат 1 седмица преди пътуването. Срещу гадене по време на път – чест прием на Шуслерова сол №9.

Д-р Димитър Янев, ОПЛ – чести ринофарингити:

Момиче на 4 г. с чести рино-фарингити, 1-2 пъти месечно, които бързо преминават в  остър отит и стигат до антибиотично лечение. Комплексна терапия, включваща Шуслерови соли №3 и №6 (за точната схема вижте в дискусията).

Д-р Димитър Янев, ОПЛ – уртикария:

Момиче на 13 г. с обрив по тялото, главно корем и гръб, винаги след къпане има „адски“ сърбеж. След час изчезва, все едно нищо е нямало. Диагноза: уртикария  - копривна треска. Комплексно лечение, включващо Шуслерови соли №3 и ШС №5. След три месеца – край на оплакванията.

Д-р Мария Грозева, педиатрия:

Темата за ревността, детронацията на първото дете и конкурентните отношения между децата в семейството е винаги актуална. Решенията са много индивидуални, но Шуслерова сол №5 е основата, на която може винаги да се опрем, а при нужда да комбинираме и с №2 и №7.

Коментари