Публикация

Волейболен турнир в подкрепа на мъжете с простатен карцином ще се проведе като част от инициативата „Той е“

Волейболен турнир в подкрепа на мъжете с простатен карцином ще се проведе като част от инициативата „Той е“

Събитието е третото от кампанията „Победителите“, посветена на пациентите с онкологични заболявания

Волейболен турнир между шест мъжки отбора ще се проведе на 3 октомври 2020 г. в зала Арена Асарел, град Панагюрище, като част от инициативата „Той е“ в подкрепа на мъжете с онкологични заболявания и по-конкретно с карцином на простатата. Организатор е Онкологичният център в МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Целта на събитието е да напомни, че навременната диагностика и правилното лечение могат да превърнат пациентите в победители, които да преминат през заболяването без да променят драстично качеството и стила си на живот.

В програмата на „Той е“ е предвиден и неформален разговор-дискусия с онколози. В него ще се включат водещи специалисти в областта на онкологичните заболявания: д-р Росица Кръстева, Началник на Онкологичния център и на отделението по Медицинска онкология, д-р Захари Захариев, Началник на отделението по Лъчелечение, доц. Цветин Генадиев, уролог, Димитър Кръстев, клиничен психолог,.  

Това е третото събитие от стратегическата инициатива „Победителите“, която е насочена към пациентите, техните близки и цялата общественост. Идеята на кампанията е да покаже, че въпреки предизвикателствата на диагнозата и лечението, прилагането на правилния медицински и психологически подход към пациентите дава възможност за нормален начин на живот.

Предишните две събития от инициативата – „Майсторско шофиране“ и „Тя е красива“ – постигнаха огромен успех. В състезанието по майсторско шофиране се включиха много пациенти, които доказаха, че са истински победители и в живота, и зад волана. С модно дефиле и разкрасителни поцедури премина и посветеното на жените с онкологични заболявания „Тя е красива“. И двете събития показаха, че всички са победители, когато високото ниво на професионализъм и подкрепа на специалистите срещне пациентската борбеност и решимост.

„Той е“ се провежда с медийната подкрепа на Дарик Кафе и телевизионното предаване „Скорост“.

 

Кога: 3 октомври 2020 г.

Къде: Зала Арена Асарел, град Панагюрище

 

Запазете си датата!

Коментари