Публикация

Намалява броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 в интензивни структури

Намалява броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 в интензивни структури

„Желанието ни е регионалните здравни инспекции да имат унифициран подход при предписанията за карантиниране и при изследването на контактни лица в училищата и в семействата на ученици и учители. Това, разбира се, е трудно с оглед на факта, че епидемиологичните проучвания зависят от редица обстоятелства, като установяване на контактни от първи и втори ред, наличие на симптоматика за коронавирусна инфекция, информация за социални контакти и т.н. По тази причина Министерството на здравеопазването, МОН и всички ангажирани страни изготвиха подробни

Насоки за работа на системата на училищното образование

през учебната 2020 - 2021 година в условията на COVID-19“.


Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на поредната видеоконферентна среща с директори на регионални здравни инспекции в страната.

Въпреки че имаме общата рамка, работим в нея не просто от началото на COVID епидемията, а ежегодно – при осъществяването на здравен контрол над заразните заболявания, министерството ще изготви и допълнителни насоки, които да улеснят и прецизират дейността на служителите в РЗИ, посочи още проф. Ангелов.

Участниците в срещата информираха министъра за епидемичната обстановка и разпространението на COVID-19, като отбелязаха, че

ситуацията е спокойна и не се наблюдава повишение в броя на положителни за COVID-19 случаи

Повечето регионални здравни инспекции съобщиха за намаляване броя на хоспитализираните с коронавирусна инфекция пациенти в интензивни структури.

Коментари