Публикация

Първокурсниците от специалност „Военен лекар“ положиха военна клетва

Първокурсниците от специалност „Военен лекар“ положиха военна клетва

20 първокурсници от специалност „Военен лекар” положиха военна клетва и се заклеха да служат на Родината.

Обучението им стартира още на 14 август

когато започна базовата им военна подготовка, която включва физическа и строева подготовка, обща тактика и обучение по няколко основни дисциплини.


Съвместният проект на Военномедицинската академия, МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов” - Варна и Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” успешно се реализира вече четвърта година.

Заклевам се в името на Република България да служа на народа си! Колко ваши връстници биха изрекли тези думи – малцина сред мнозина. Това сте вие. В тези времена на девалвирали ценности вие бяхте най-достойните, вие струвате повече от всички останали и трябва да запомните това, обърна се към курсантите началникът на ВМА и главен лекар на Българската армия генeрал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Той изтъкна невероятния шанс, който младежите са имали да попаднат в

най-престижното и иновативно военно училище

намиращо се на второ място в класацията на световните военните академии, както и в медицински университет, в който се обучават студенти от над 40 държави в света.


„Ваши учители ще бъдат невероятни специалисти. Гребете с пълни шепи знания и опит, надграждайте, изграждайте характер, защото вие сте бъдещето на ВМА. Скъпи родители, поздравявам ви за това, че сте отгледали достойни деца, които няма как да не ви изпълват с гордост. На добър час!”, допълни генeрал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Коментари