Публикация

Безплатни прегледи и лечение на макулна дегенерация в МБАЛ „Света София“ през целия октомври

Безплатни прегледи и лечение на макулна дегенерация в МБАЛ „Света София“ през целия октомври

Водена от стремежа си да осигури на своите пациенти достъп до най-доброто здравеопазване, МБАЛ „Света София“ отново организира безплатни прегледи за заболяване, което може да доведе до сериозни последици. Екипът на Клиниката по офталмология на лечебното заведение започва кампания за безплатно диагностициране и лечение с нов, очаквано по-високо ефективен медикамент на влажната форма на макулната дегенерация.


Безплатните прегледи ще се провеждат през целия октомври, а от тях могат да се възползват всички желаещи пациенти на възраст над 60 години, които имат намалено зрение, дефекти в зрителното поле, разкривяване на образите и други тревожни симптоми.

Макулната дегенерация е заболяване на централната част на ретината

което е на първо място като причина за намаленото зрение при хората над 65-годишна възраст в развитите страни. Нелекувано, то може да доведе до пълна загуба на централното зрение.

 

Единственото, което пациентите трябва да направят, за да се включат в кампанията, е да си запишат час за безплатен преглед на телефон: 02/8184623, или на място в МБАЛ „Света София“ на бул. „България“ № 104.

Коментари