Публикация

Номинации за „Лекар на годината 2020“

Номинации за „Лекар на годината 2020“

По-малко от месец остава до церемонията „Лекар на годината 2020“, която ще се проведе на 19 октомври в София. На нея ще бъдат връчени наградите на Българския лекарски съюз за принос в медицината.

Вашите предложения очакваме до 5 октомври

2020 година несъмнено е белязана от пандемията COVID-19. Затова и ръководството на БЛС реши част от категориите, в които съсловната организация ще отличи заслужилите, да бъдат тясно обвързани с жeртвоготовността и приноса на лекарите, които с чест и достойнство участват в битката с коварната болест, а наградите да бъдат раздадени в по-тесен кръг.

Категориите, в които ще се номинират заслужилите признание медици

са:

  1. „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;
  2. „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“;
  3. „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България“ – (Награда за младите медицински надежди на България, взели активно участие в битката с COVID-19);
  4. „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ - (Лекари, дали своя принос за борбата с COVID-19);
  5.  „Лекар на годината 2020“.

Изискванията за подаване на предложения за номинации

в горепосочените категории са следните:

  • посочване на категорията, за която предлагате номинация (предложение);
  • име на номинирания (предложения) кандидат;
  • кратка професионална биография на кандидата (особени заслуги в областта на медицината, международни изяви на кандидата (ако има такива), актуална снимка и т. н. ).

И тази година, за трети пореден път,

съсловната организация ще очаква номинации (предложения) не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от дружествата

по специалности, лечебните заведения от цялата страна и всички, които желаят да отличат свои колеги - лекари.


С най-голяма тежест при отличаването на победителите в отделните категории ще са съответно: на първо място предложенията на РЛК, следват дружествата по специалност, лечебните заведения и т.н.


От предложените (номинирани) лекари УС на БЛС ще избере тези, които ще бъдат отличени.


За да може да оптимизираме процеса по събиране на предложения, моля да изпращате своите НОМИНАЦИИ в ПЕТТЕ основни категории на специално създаден за целта електронен адрес: lekarnagodinata2020@blsbg.com.


Вашите предложения очакваме до 05.10.2020 г.

Коментари