Публикация

Защо жените обичат да се гушкат след секс?

Типичната жена обича да сподели целувка и прегръдка след секс, но мъжете са по-заинтересовани да си направят чаша чай (например), сочи ново проучване.


Докато жените се стремят да удължат интимния момент чрез обсъждане на отношенията и любовта, мъжете биха предпочели да запалят цигара, да хапнат или да си направят нещо за пиене. До това заключение са стигнали американски учени при проучването на поведението на мъжете и жените след секс.

Някои мъже дори признават, че са се опитвали да се възползват от момента, като поискат от партньорката си услуга, докато все още е в добро настроение, твърдят специалистите.

Независимо дали връзката е дългосрочна или краткосрочна, жените искат интимност.  Те са по-склонни да искат да си разменят целувки с партньора, да бъдат прегръщани и е по-вероятно да декларират своята любов след секс.

Проучването, публикувано в Journal of Sex Research, показва, че жените могат да използват кратките връзки, за да преценяват дали един мъж е подходящ за дългосрочен партньор. Ако той дава сигнали, че може да бъде интимен, това означава, че е перспективен кандидат за добър баща.

И двата пола обаче са на мнение, че казването на „обичам те" в една връзка е важно. 

Коментари