Публикация

Болница Токуда ще отбележи Световния ден на сърцето с бягане и безплатни кардиологични прегледи

Болница Токуда ще отбележи Световния ден на сърцето с бягане и безплатни кардиологични прегледи

Бягайте с нас на 26 септември от 09:00 часа в Западен парк по случай Световния ден на сърцето. Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда се включва в инициативите за информираност, свързани със сърдечносъдовите заболявания, с участие в едно от най-популярните седмични събития за бягане в София - 5kmrun (www.5kmrun.bg).

10 от участниците в бягането ще получат безплатен преглед в Клиниката по кардиология на болницата

като могат да преотстъпят наградата на свои близки, познати или приятели. 

 

Сърдечносъдовите заболявания продължават да са причина номер едно за смъртност сред хроничните неинфекциозни болести както в България, така и по света.


Кардиолозите в Болница Токуда препоръчват

 

физическата активност като един от най-важните фактори в превенцията на сърдечносъдовите заболявания

 

Според проучвания бягането и аеробните упражнения могат двойно да намалят риска от заболявания на сърцето.


Заедно със спиране на тютюнопушенето, здравословен хранителен режим, регулиране на телесното тегло и ограничена употреба на алкохол, физическата активност е сред поведенческите фактори с най-голямо значение за здравето на сърцето, определени от редица проучвания и включени в препоръките за превенция на сърдечносъдови заболявания на Световната здравна организация. Към тях се добавят психо-социални фактори като стрес, социална изолация, депресия, тревожност, липса на социална подкрепа, чиито нива трябва да бъдат намалени. Много важно е и контролирането на кръвното налягане, кръвната захар и липидите, които са фактори от първостепенно значение за рисковите групи пациенти, при необходимост с назначаване на терапия.

Мотото на Световния ден на сърцето тази година е „Използвай сърцето си, за да победиш сърдечносъдовите заболявания”

Безплатни кардиологични прегледи в Токуда

 

Нека използваме сърцата си във всичко, което правим, за да намалим честотата на сърдечносъдовите заболявания. Да мотивираме със сърце себе си и нашите близки да ограничат рисковите фактори и да включат в своя начин на живот факторите, които допринасят за запазване на здраво сърце. Един от тях - физическата активност, можем заедно да подкрепим тази събота - 26 септември, на 5kmrun в Западен парк.

 

Заповядайте!


Повече за събитието вижте тук: https://facebook.com/events/2912154699025995/

Коментари