Публикация

Ново проучване за Ресвератрол при жени в менопауза:

Ново проучване за Ресвератрол при жени в менопауза:

Окончателните резултати от мащабното клинично изпитване RESHAW (Resveratrol Supporting Healthy Aging in Women), проведено от изследователи от Университета в Нюкасъл, Австралия, са публикувани в началото на месец септември тази година, като отчитат значителните здравни резултати за жените в постменопауза за качеството на живот.

Проучването е спечелило първата награда в категорията „NutraIngredients Asia Awards 2020“, съобщиха изследователите на проекта.  

Подобрено качество на живот, когнитивна функция и допълнителни ползи за здравето при жените в постменопауза
В 4 публикации авторите съобщават за значителни подобрения на здравето, на когнитивните функции, на плътността на костите и редица други показатели след ежедневен прием на Ресвератрол. „Редовното добавяне на ниски дози ресвератрол може да подобри когнитивните функции, цереброваскуларните функции и чувствителността към инсулин при жени в постменопауза. Това са изключително важни резултати за за всички жени в менопауза “, заключават авторите.

«Това, което наистина е важно е, че 88% от жените участвали в проучването след излезлите реултати заявяват, че ще продължат с добавките на ресвератрол след приключване на проучването.» казва Clare Panchoo, Head of Health Ingredients.

 

 

Коментари