Публикация

СЗО дава висока оценка на България за справянето с пандемията от COVID-19

СЗО дава висока оценка на България за справянето с пандемията от COVID-19

Световната здравна организация дава висока оценка на България за справянето с пандемията от COVID-19. Това посочи регионалният директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге по време на видеоконферентна среща със здравния министър проф. Костадин Ангелов, информира Министерството на здравеопазването.


По думите на д-р Клуге към момента

България успешно преодолява предизвикателствата на COVID-19

Регионалният директор на СЗО за Европа подчерта, че СЗО подкрепя страната ни в усилията за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция и последствията от нея.


Министър Ангелов и д-р Клуге обсъдиха и

Двугодишното споразумение за сътрудничество за периода 2020-2021 г.

между МЗ и Регионалния офис на СЗО за Европа. Общите усилия ще бъдат насочени към осигуряване на универсално здравно и имунизационно покритие за населението на страната. България и Световната здравна организация ще си сътрудничат и за намаляване на рисковите фактори, водещи до висока заболяемост от незаразни болести. Във фокуса на споразумението за сътрудничество е и развитието на интегрирана национална здравна информационна система.


Проф. Костадин Ангелов благодари за подкрепата от страна на СЗО по време на пандемията и изрази надежда за бъдещо продължаване и разширяване на сътрудничеството.

Коментари