Публикация

Волейболен турнир в подкрепа на мъжете с простатен карцином се проведе като част от инициативата „Той е“

Волейболен турнир в подкрепа на мъжете с простатен карцином се проведе като част от инициативата „Той е“

Волейболният турнир „Той е“ в подкрепа на мъжете с простатен карцином се проведе на 3 октомври в спортна зала „Арена Асарел“. Събитието е третото от инициативата „Победителите“ на Онкологичния център в „Уни Хоспитал“.

Д-р Росица Кръстева, началник на Центъра, и инициатор за провеждането на кампанията сподели, че целта ѝ е да припомни, че точната и навременна диагностика и доброто лечение могат да превърнат пациентите в победители, без да променят драстично стила и качеството си на живот.

Оспорван и изпълнен с напрегнати ситуации и радостни емоции, волейболният турнир “Той е“ се превърна в незабравим празник за всички участващи – събра лекари, пациенти, техни близки и приятели.

Турнирът приключи с награждаване на победилите отбори и отличаване на най-изявилите се играчи.

На първо място се класира отборът на „Светците“ от Берковица с капитан Петьо Петков, който демонстрира завидни умения на терена. С второ място се отличиха младите състезатели от ВК „Пан-Волей“ с капитан Кристиян Тильовски, а третото място бе за ветераните от ВК „Пан-Волей“ с капитан Добрин Колев. Четвърти остана тимът на „Калипсо“, воден от бившия национал по волейбол и настоящ треньор Найден Найденов, а в състава на отбора бяха включени лекари от Онкологичен център към „Уни Хоспитал“ – д-р Захари Захариев, д-р Цветан Татаров, д-р Божидар Илиев, д-р Халил Ашимов. Петото място бе за отбора на „Експертите“. Негов капитан бе д-р Красимир Шопов, председател на фондация „Експерти срещу рака“, а с играта си впечатли Николай Господинов, заместник-управител на „Уни Хоспитал“.

Д-р Михаил Илиев, дългогодишен лекар на футболния отбор ПФК Левски (София) и националния тим на България, бе подготвил специални награди за най-впечатляващите участници.

Особено значение за самочувствието и запазването на здравето има поддържането на постоянна физическа активност, сподели д-р Кръстева и коментира възможните спортни дейности в зависимост от физическото състояние на пациентите.

„Той е“ се проведе с медийната подкрепа на Дарик Кафе и телевизионното предаване „Скорост“.

Коментари