Публикация
Чаят от шипки укрепва имунитета, дарява дълголетие
Всеки ден е добре да се приема минимум 500 мг витамин С, смятат специалистите. Така се понижават „лошият“ холестерол и триглицеридите в кръвта, както и рискът от сърдечносъдови заболявания, което гарантира дълголетие.
А най-добрият източник на този витамин през есенния сезон са шипките. Затова и
чаят от тях е много популярен, когато започват простудите
Тази напитка укрепва имунитета и обогатява организма с полезни елементи.
Шипките съдържат флавоноиди. Тези вещества регулират кръвното налягане и подобряват притока на кръв към сърцето. Продължителната употреба на шипков чай понижава нивото на захар в кръвта и предотвратява растежа на мастните клетки в черния дроб, затова намалява опасността от диабет.
Благодарение на съдържащия се в шипките витамин А и ликопен (мощен антиоксидант) те подмладяват кожата, предпазвайки я от вредното влияние на слънчевите лъчи. Участват и в синтеза на колаген от организма.
Коментари
Кажете нещо и за шипковия мармалад и шипковия нектар.