Публикация

Фитнес маниаците са по-сексуални

Австралийски учени твърдят, че фитнес маниаците наистина имат по-голямо желание за секс, тъй като са открили връзка между упражненията и индивидуалността.


Любителите на спорта също така са склонни да бъдат по-агресивни и доминиращи личности.

Заключенията са направени след проучване на връзката между поведението и метаболизма при редица насекоми, птици и животни, свързани с популярни стереотипи като „атлет" и н „маниак" (на тема спорт).

Учените са намерили достатъчно доказателства, че хората, които имат по-бърз метаболизъм и се упражняват повече, имат характерно поведение, което често включва и по-голямо сексуално желание.

Изследването, публикувано в Trends in Ecology and Evolution, разкрива факти за наличието на връзка между личността и скоростта на метаболизма (химичният процес, който превръща храната в енергия, която подхранва тялото).

Метаболизмът и агресията също са свързани. Доказано е, че при някои видове риби и птици, представителите с висок метаболизъм са по-агресивни и доминиращи спрямо тези с бавен метаболизъм.

Въпреки че няма доказателства за пряка връзка между упражненията и сексуалното желание, съществува връзка между редовните упражнения и нивата на тестостерон и адреналин.

Повишените нива на двата хормона при мъжете и жените водят до повишаване на либидото.

Ако тренирате редовно сте във по-добра форма, по-здрави сте и имате по-голяма увереност да контактувате с противоположния пол, твърдят специалисти.

Коментари