Публикация

Безплатни консултации по документи в три клиники на УМБАЛ „Св. Иван Рилски”

Безплатни консултации по документи в три клиники на УМБАЛ „Св. Иван Рилски”

Три от водещите клиники в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ще консултират безплатно по случай 19 октомври – Денят на Св. Йоан Рилски Чудотворец, небесният покровител на болницата.


Става въпрос за Клиниката по хематология и онкология, Клиниката по обща и ендоскопска хирургия и Клиниката по нефрология. Заради усложнената обстановка в страната, свързана с коронавирусната пандемия,

консултациите няма да бъдат на място в болницата, а по документи

За целта, от 19.10.2020 г. (понеделник) до 23.10.2020 г. (петък) пациентите могат да изпратят своите образни и други изследвания, епикризи, свързани със заболяването им, на посочения от всяка клиника имейл. От болницата предупреждават, че консултациите се отнасят само за документи, получени в цитирания срок и касаещи заболявания, които се лекуват в съответната клиника.

 

Бихме искали да направим жест не само към пациентите в София, но и към тези от провинцията, които иначе трябва да пътуват няколко пъти между столицата и своето населено място. Така те ще пътуват само веднъж, в случай, че колегите преценят, че състоянието им изисква лечение в болница, обяснява проф. Антоний Филипов, началник на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия.


Той се е ангажира лично да отговори на всички пациенти, които потърсят мнението му между 19 и 23 октомври.

Клиниката по обща и ендоскопска хирургия към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

е насочена към миниинвазивната и лапароскопска диагностика и лечение. Тя разполага с всички необходими ресурси за модерна диагностика и лечение на заболяванията на коремната стена, всички вътрешни органи и ретроперитонеалното пространство, седалището, ануса и перианалното пространство.
Имейл за изпращане на документи: tonyphilipov@gmail.bg


Според Индекс на българските болници

Клиниката по хематология и онкология

е на първо място в страната по брой на лекувани пациенти. В нея се прилагат всички съвременни методи за лечение на хематологични и онкологични заболявания.
Имейл за изпращане на документи: dr.yordanov88@abv.bg

 

Най-отличителната черта на

Клиниката по нефрология към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

е по-широкият профил. В нея освен нефролози, работят и двама ендокринолози. Двама от нефролозите имат още по една тясна специалност – съответно кардиология и имунология. Това е причината в клиниката да се лекуват някои от най-сложните случаи у нас – пациенти, които освен бъбречно заболяване, имат и други усложнения като диабет, артериална хипертония, което изисква специфичен подход.


Имейл за изпращане на документи: clinic.nephrology@gmail.com

 

Коментари