Публикация

Д-р Георги Деянов е новият директор на Агенция „Медицински надзор“

Д-р Георги Деянов е новият директор на Агенция „Медицински надзор“

От днес, 16 октомври, за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ е назначен д-р Георги Деянов.


Това информира Министерството на здравеопазването.

Д-р Деянов е завършил Медицинска академия – София

Има придобита специалност по УНГ болести. През 2010 г. завършва здравен мениджмънт в МУ – София.

 

От 1989 г. до 1991 г. е работил в общинската болница в Елена. В периода от 1991 г. до 1993 г. е лекар в Студентска поликлиника – София. От 1993 г. до 2001 г. е лекар в болница „Царица Йоанна“ – София.

От 2001 г. д-р Деянов е началник на отдел „Донорство“ в Националния център за управление на трансплантацията

който впоследствие става Изпълнителна агенция по трансплантация. В продължение на шест години – от 2004 г. до 2010 г., ръководи дирекцията, отговаряща за координирането на процесите по донорство и трансплантация в ИАТ.


До 2013 г. е управител на „Медицински център – НКБ“. До 2015 г. е заемал длъжността главен инспектор в Изпълнителна агенция „Медицински одит“. Работил е близо три години в Център „Фонд за лечение на деца“, като около половин година е оглавявал Фонда. Последно д-р Деянов е ръководил екип в НСЦРЛП.


Решението на здравния министър проф. Ангелов да назначи д-р Георги Деянов за директор на ИАМН е продиктувано от дългогодишната професионална дейност на д-р Деянов в областта на донорството и трансплантацията, както и от професионалния му опит като инспектор в „Медицински одит“, уточняват от МЗ.

 

Коментари