Публикация

Лаборатория „ЛИНА” бе отличена на годишните награди „Лекар на Бургас”

Лаборатория „ЛИНА” бе отличена на годишните награди „Лекар на Бургас”

Навръх Св. Йоан Рилски – Деня на българския лекар, медицинска лаборатория „ЛИНА” бе отличена за „Принос в битката с COVID-19”. Това стана по време на първите годишни награди „Лекар на Бургас”.

Наградата е за д-р Васил Костадинов, управител на СМДЛ „ЛИНА”, и екипът, който извършва генетичните изследвания за COVID-19: д-р Татяна Николова - вирусолог, доц. Сашка Михайлова - микробиолог, Красимира Чернаева – биолог и Виктория Пенева – биолог.

От името на лабораторията призът приеха д-р Татяна Николова и Красимира Чернаева. Грамотата им бе връчена от кмета на Бургас Димитър Николов.

Днешните награди бяха изключително емоционални, тъй като отдадоха уважение на специалисти от различни здравни заведения в Бургас, които ежедневно са изправени пред COVID-19.

„Грамотата е за екипа на д-р Васил Костадинов. Благодаря му за това, че прие това предизвикателство и реагира изключително  бързо в тази ситуация", заяви д-р Татяна Николова. От 9-и март генетичната лаборатория на „ЛИНА” работи на пълни обороти, за да може пациентите да получават своите резултати на време. Д-р Николов благодари за доброто сътрудничество на кмета на Бургас Димитър Николов, областния щаб и РЗИ-Бургас.

Организатори на Годишни награди "Лекар на Бургас" са Община Бургас и Медицински факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

 

Коментари