Публикация

Мъжете си губят ума при вида на привлекателна жена

Неведнъж сте ставали свидетели на ситуация в заведение, при която мъж продължава да сваля една жена, въпреки че всички останали виждат, че тя не е заинтересована.


Оказва се, че той просто не си спомня какво му казва езикът на тялото й.

Учени от университета в Айова са помолили група млади мъже да погледнат снимки на млади жени. Техните пози показвали или сексуален интерес, или липса на желание и отблъскване.

Около 20 минути по-късно учените показали на момчетата същите снимки, смесени с изображения  на някои от същите жени, но изразяващи противоположни емоции. Мъжете били запитани дали вече са виждали снимките.

Идеята била да се разбере дали мъжете са в състояние да си спомнят първоначалното ниво на сексуален интерес от страна на жените. Момчетата с най-точни спомени са и тези, които са имали сериозни романтични отношения. Те разбират по-добре езика на тялото и емоционалните ориентири.

Съответно мъжете, които са се представили най-лошо, имат и най-лоши резултати при тестове за отношението към сексуалната принуда.

Специалистите са се опитали да разберат връзката между неправилното разчитане на женските сигнали и сексуалната агресия. Те са установили, че мъжете разбират по-добре емоционалните сигнали на красивите жени, което увеличава рисковете за по-непривлекателните представителки на нежния пол. 

Коментари