Публикация

Екипът на доц. Добрин Василев със световно признание за научен принос в кардиологията

Екипът на доц. Добрин Василев със световно признание за научен принос в кардиологията

Американската кардиологична асоциация (АHA) награди за втори път екипа на Кардиологичната клиника в УМБАЛ „Александровска“ за научен принос в областта на кардиологията.


За това се похвали началникът на клиниката доц. Добрин Василев, който е изключително горд с постижението и трите му абстракта (резюме на научна статия) да бъдат приети и единият да бъде награден на най-високо ранкирания кардиологичен форум в света - Научният конгрес на Американската кардиологична асоциация.

American Heart Association (АHА) е най-голямата и влиятелна кардиологична асоциация в света

с най-високо ниво на научните публикации. Абстрактът на доц. Василев и колегите му показва изработване на предиктивен (предсказващ) сбор от параметри за функционалната значимост на стесненията в артериалните разклонения, което фактически определя кои пациенти се нуждаят от стентиране. Кардиологът обясни, че техният абстракт отговарял най-много на критериите за цялостно оформяне, онагледяване и достъпност на съдържанието, висок терапевтичен ефект и добро представяне на авторите.

Доц. Добрин Василев и колегите му за втори път получават награда от Американската кардиологична асоциация

През януари 2019 г. те бяха първите българи, отличени за научен принос на научната сесия на АHА, където два от абстрактите им бяха наградени.


Екипът на УМБАЛ „Александровска“ се гордее искрено с постиженията на доц. Василев и неговия екип и адмирира техния професионализъм, креативност и принос за имиджа на лечебното заведение! Желаем им здраве, още много лични и професионални успехи, вдъхновение и удовлетворение от постигнатото!

 

Коментари