Публикация

Ефикасен натурален продукт решава проблема с хемороидите

Ефикасен натурален продукт решава проблема с хемороидите

Хемороидалната болест е доста често срещана, като броят на засегнатите непрекъснато се увеличава заради съвременния начин на живот, характеризиращ се с понижена физическа активност и лоши хранителни навици.


Влияние за появата на това заболяване могат да окажат също така генетична предразположеност (слабост на съединителната тъкан), чести и продължителни напъвания при дефекция, диария, практикуването на „седящи“ професии, повишено вътрекоремно налягане – при бременност и при някои видове спорт, наднормено тегло и други.


Обикновено състоянието се изявява с наличие на ясна кръв при изхождане. Понякога пациентите могат да напипват възли с различна големина в областта на ануса, съобщават за сърбеж, дискомфорт и болка.

Не всички хемороиди трябва да се оперират

Не отлагайте прегледа при специалист – само той може да направи правилна оценка на състоянието и да назначи необходимата терапия. Наличието на хемороиди не значи автоматично операция. Към хирургично лечение се пристъпва, когато хемороидите са в много напреднал етап и не се повлияват от лечение с медикаменти и локални средства.

В началните фази на заболяването е достатъчно:

  • да се повиши физическата активност;
  • да се увеличи приемът на течности;
  • да се промени хранителният режим (да се избягват сухите и пикантните храни, менюто трябва да е богато фибри);
  • да се регулира дефекацията.

Неприятната симптоматика може да бъде облекчена и с препарати

„Работя с „Репахерб“, откакто е стъпил на българския пазар. Предписвам го на пациенти, а и на приятели, които имат хемороиди – възпалени, кървящи. Доста добри резултати се постигат с този продукт. В състава му влизат сукралфат, екстракт от невен и лайка. Те образуват защитно покритие върху лигавицата на хемороидите и помагат да се възстанови бързо“, заяви д-р Бирджан Йозтюрк, хирург, проктолог.


Подробности вижте във видеото по-долу.

Д-р Бирджан Йозтюрк е специалист по хирургия. Има богат опит в проктологията, абдоминалната хирургия и минимално инванзивната хирургия. Преминал е през множество специализации и курсове в България и чужбина в областта на минимално-инвазивна хирургия, безкръвното лечение на хемороиди и фисури, ендоскопската и ехографската диагностика.Част е от екипа на МБАЛ „Лайф Хоспитал“ – Бургас. За контакти: 0894 679 788

Коментари