Публикация

Ефикасен натурален продукт решава проблема с хемороидите

Ефикасен натурален продукт решава проблема с хемороидите

Хемороидалната болест е доста често срещана, като броят на засегнатите непрекъснато се увеличава заради съвременния начин на живот, характеризиращ се с понижена физическа активност и лоши хранителни навици.


Влияние за появата на това заболяване могат да окажат също така генетична предразположеност (слабост на съединителната тъкан), чести и продължителни напъвания при дефекция, диария, практикуването на „седящи“ професии, повишено вътрекоремно налягане – при бременност и при някои видове спорт, наднормено тегло и други.


Обикновено състоянието се изявява с наличие на ясна кръв при изхождане. Понякога пациентите могат да напипват възли с различна големина в областта на ануса, съобщават за сърбеж, дискомфорт и болка.

 

Не всички хемороиди трябва да се оперират

 

Не отлагайте прегледа при специалист – само той може да направи правилна оценка на състоянието и да назначи необходимата терапия. Наличието на хемороиди не значи автоматично операция. Към хирургично лечение се пристъпва, когато хемороидите са в много напреднал етап и не се повлияват от лечение с медикаменти и локални средства.

 

В началните фази на заболяването е достатъчно:

 

  • да се повиши физическата активност;
  • да се увеличи приемът на течности;
  • да се промени хранителният режим (да се избягват сухите и пикантните храни, менюто трябва да е богато фибри);
  • да се регулира дефекацията.

Неприятната симптоматика може да бъде облекчена и с препарати като„Репахерб“.

В състава му влизат сукралфат, екстракт от невен и лайка. Те образуват защитно покритие върху лигавицата на хемороидите и помагат да се възстанови бързо“



Коментари