Публикация

Новото поколение инхалатор тип „фина мъгла“ е разработено въз основа на обратна връзка от пациентите

Новото поколение инхалатор тип „фина мъгла“ е разработено въз основа на обратна връзка от пациентите

В стремежа си да разработва иновативни терапии, които могат да удължат живота на пациентите, глобалната научно-изследователска компания Boehringer Ingelheim разработи иновативното инхалаторно устройство за многократна употреба тип „фина мъгла“ за лечение на ХОББ и астма. Това е ново поколение инхалатор за многократна употреба тип „фина мъгла“, което спомага лекарството да проникне дълбоко в белите дробове, като е необходимо минимално усилие при инхалиране от пациента.

 

Фармацевтичната компания Boehringer Ingelheim разработва подобрените характеристики на инхалаторното устройство Respimat® за многократна употреба въз основа на обратна връзка от пациентите – за по-лесна ежедневна употреба и по-лесно сглобяване всеки месец.

Подобрените характеристики включват:

По-лесна употреба на инхалатора на ежедневна база заради по-големия му размер, което го прави по-удобен за хващане. Respimat® за многократна употреба тип „фина мъгла“ спомага за ефективното доставяне на лекарството до белите дробове и същевременно изисква минимално инхалаторно усилие от страна на пациента.

 

Голям индикатор за дозата, директно разположен в основата на пълнителя, с цел да улесни пациента, тъй като е по-лесен за разчитане и информира пациента кога лекарството е изчерпано и е необходима смяна на пълнителя.

 

По-лесно сглобяване на инхалатора, което позволява лесно поставяне и отстраняване на пълнителя всеки месец, според необходимостта.

 

Многократна употреба – Пациентите вече ще имат възможност да използват отново многократно своя инхалатор Respimat® с до 6 пълнителя, с което да се намали въздействието върху околната среда

 

Прилагането на еднакви дози се постига благодарение на основните конструктивни елементи на инхалатора и се гарантира независимо от страната, на която е обърнато устройството по време на впръскване на дозата.

 

Според официална статистика на Министерството на здравеопазването от 2018 г. между 5 и 10% от българите са с ХОББ, а едва 75 000 човека се лекуват. По неофициални данни броят на заболелите в страната е не по-малко от 500 000 души. Статистика на Европейското респираторно дружество  сочи, че в Европа всяка година от ХОББ умират 300 000 души.

 

Научете повече за Respimat® за многократна употреба и как се използва

 

 

 

Прикачени файлове

Respimat Key Benefits_infographic for Credoweb.pdf

Коментари

Анонимен
7 ное 2020 06:31

Да наистина е много удобен за ползване. Аз работя в Германия и тук нашите пациенти го ползват с лекота. Много добър инхалатор.